مشخصات مقاله

تاریخ
10 اردیبهشت 1404
دسته
نویسنده

آخرین مقالات

-1x-1
توقف مذاکرات انرژی میان هند و ...
International-Oil-Gas-Refining-and-Petrochemical-Exhibition (1)
رونمایی نفت سپاهان از سامانه ف...
worker-inspects-blue-oil-drums-shutterstock (1)
دستور ویژه رئیس‌جمهور برای برر...
scale_1200 (1)
تنش‌های تجاری آمریکا و چین، عا...
XXXL (1) (1)
آمادگی شرکت پایانه‌ها و مخازن ...
worker-inspects-blue-oil-drums-shutterstock (1)
فرصت طلایی صادرات پتروشیمی ایر...

راه های ارتباطی

جهت برقراری ارتباط کلید کنید

تنش‌های تجاری آمریکا و چین، عامل جدید افت قیمت جهانی نفت

در پی تداوم اختلافات تجاری میان ایالات متحده و چین، دو اقتصاد بزرگ جهان، قیمت جهانی نفت روز سه‌شنبه کاهش یافت. این جنگ تجاری، انتظارات سرمایه‌گذاران را نسبت به رشد تقاضای جهانی نفت کاهش داده و سبب شده چشم‌انداز بازار با تردید همراه شود.

تا ساعت ۶:۳۵ بامداد به وقت گرینویچ، بهای نفت خام برنت با افت ۵۱ سنتی (معادل ۰.۸ درصد) به ۶۵ دلار و ۳۵ سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص آمریکا (WTI) نیز با ۵۰ سنت کاهش به ۶۱ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه معامله شد. این در حالی است که روز دوشنبه، هر دو شاخص نفتی بیش از یک درصد کاهش را تجربه کرده بودند.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار، در اظهاراتی تأکید کرد که تشدید تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین می‌تواند مسیر اقتصاد جهانی را به سمت رکود سوق دهد، و این نگرانی‌ها سایه‌ای سنگین بر بازار نفت افکنده‌اند. وی همچنین افزود: نبود نشانه‌های بهبود پایدار در سطح تقاضای چین، عامل مهمی در کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود.

در نظرسنجی اخیر، بسیاری از اقتصاددانان هشدار داده‌اند که سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، از جمله اعمال تعرفه‌های فراگیر بر کالاهای وارداتی، ریسک رکود جهانی را در سال جاری میلادی افزایش داده است. واکنش تلافی‌جویانه چین با وضع تعرفه بر کالاهای آمریکایی نیز این بحران را تشدید کرده و چشم‌انداز تقاضای جهانی نفت را بیش از پیش مبهم ساخته است.

بانک بارکلیز نیز با استناد به رشد تنش‌های تجاری و تحولات در سیاست تولید اوپک‌پلاس، پیش‌بینی خود از قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۵ را ۴ دلار کاهش داده و آن را به ۷۰ دلار در هر بشکه رسانده است. این بانک هشدار داده که با تداوم عرضه مازاد روزانه حدود یک میلیون بشکه، بازار نفت ممکن است با فشار بیشتری مواجه شود.

در همین راستا، برخی منابع نزدیک به اوپک‌پلاس اعلام کرده‌اند که برخی اعضا پیشنهاد افزایش تولید در ماه ژوئن را برای دومین ماه متوالی ارائه خواهند داد، اقدامی که در صورت تحقق، می‌تواند موجب کاهش بیشتر قیمت نفت شود.

در نهایت، طبق برآوردهای اولیه، احتمال می‌رود ذخایر نفت خام ایالات متحده نیز در هفته منتهی به ۱۵ آوریل حدود ۵۰۰ هزار بشکه افزایش یافته باشد، که خود عاملی دیگر برای افزایش فشار بر قیمت‌ها به‌شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارخانه:

دفتر مرکزی:

دفتر تهران: