مشخصات مقاله

تاریخ
13 اسفند 1403
دسته
نویسنده

آخرین مقالات

Energy Infrastructure at the Frontline of a New War
زیرساخت‌های انرژی در خط مقدم ج...
Saudi Oil Exports at the Peak of Collapse
صادرات نفت عربستان در اوج فروپ...
EU's New Sanctions Package
بسته تحریمی جدید اروپا؛ پایان ...
Global markets pull back from U.S. light crude oil
بازار جهانی نفت سبک آمریکا را ...
Trump’s Controversial Saudi Visit and Its Impact on Oil
سفر جنجالی ترامپ به عربستان و ...
Venezuela Signs 9 New Oil Deals to Counter U.S. Sanctions
۹ قرارداد جدید نفتی ونزوئلا بر...

راه های ارتباطی

جهت برقراری ارتباط کلید کنید

افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران به چین؛ رکوردی تازه در مسیر همکاری‌های انرژی

به نقل از رویترز، تحلیلگران غربی اعلام کردند که افزایش صادرات نفت روسیه و ایران به چین، که بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان محسوب می‌شود، تا حدی نگرانی‌ها درباره عرضه را کاهش داده و از فشار افزایشی بر قیمت جهانی نفت کاسته است.

واشنگتن تحریم‌های متعددی علیه کشتی‌ها و نهادهایی که در حمل نفت تحت تحریم آمریکا مشارکت دارند، اعمال کرده است. در بسته تحریمی ۱۰ ژانویه، بیش از ۱۴۰ نفتکش—که معادل حدود ۴۲ درصد از کل صادرات نفت روسیه از مسیر دریاست—هدف این تحریم‌ها قرار گرفتند. این اقدام باعث افزایش هزینه حمل‌ونقل دریایی شد.

افزایش فعالیت نفتکش‌های غیرتحریمی

اِما لی، تحلیلگر شرکت ورتکسا، اعلام کرد که سه برابر شدن هزینه حمل نفت اسپو (ESPO) از بندر کازمینوی روسیه به چین، که در یک سفر یک‌هفته‌ای انجام می‌شود، موجب شد دست‌کم ۱۷ نفتکش غیرتحریمی بین ۱۱ ژانویه تا ۲۰ فوریه به این مسیر اضافه شوند.

بر اساس آمار شرکت مالی LSEG، ۱۱ نفتکش جدید نیز به ناوگان انتقال نفت روسیه به چین پیوسته‌اند. معامله‌گران نیز تأیید کردند که هزینه حمل‌ونقل نفتکش‌ها از شرق دور روسیه به شمال چین اخیراً بین ۴ تا ۴.۵ میلیون دلار بوده است.

طبق اطلاعات ورتکسا، نفتکش‌های غیرتحریمی موفق شدند در ماه فوریه میزان انتقال نفت اسپو را به ۹۲۰ هزار بشکه در روز برسانند، در حالی که این رقم در ژانویه ۸۶۰ هزار بشکه در روز بود. با این حال، تحویل نفت اسپو به چین در فوریه به ۷۸۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

نقش پایانه‌های جدید چین در واردات نفت ایران

بر اساس داده‌های شرکت کپلر و اظهارات معامله‌گران، نفتکش دابان در اوایل فوریه حدود دو میلیون بشکه نفت را از سه نفتکش کوچک‌تر بارگیری کرده است. این نفتکش که پیش‌تر برای انتقال نفت ایران به چین مورد استفاده قرار گرفته بود، اخیراً در مسیر یانتای چین مشاهده شده است.

پیش از این، رویترز گزارش داده بود که برخی پایانه‌های جدید چین از جمله دونگ‌یینگ شاندونگ و ژوشان در شرق این کشور، امکان تخلیه نفتکش‌های تحت تحریم را فراهم کرده‌اند.

ریچارد برونز، مدیر ژئوپلیتیک در شرکت انرژی اسپتکس، معتقد است که افزایش جریان نفت روسیه به چین ناشی از کاهش فعالیت پالایشگاه‌های روسیه به دلیل حملات پهپادی اوکراین بوده است. این مسئله باعث شد که نفت خام بیشتری برای صادرات در دسترس قرار گیرد. علاوه بر این، به دلیل کند شدن صادرات به ترکیه و سایر مقاصد پس از تحریم‌های جدید آمریکا در ژانویه، میزان ارسال نفت اورال روسیه به چین افزایش یافته است.

افزایش صادرات نفت ایران به چین

داده‌های ورتکسا نشان می‌دهد که واردات نفت ایران به چین در بازه ۱ تا ۲۰ فوریه به ۱.۴ میلیون بشکه در روز رسیده است، در حالی که این میزان در ژانویه کمتر از ۸۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.

همچنین، حجم نفت ایران که به استان شاندونگ چین ارسال شده، از ۱.۱ میلیون بشکه در روز فراتر رفته و از میانگین سال ۲۰۲۴ نیز بیشتر بوده است.

بر اساس داده‌های کپلر، ورود نفت ایران به چین از ۶۹۲ هزار بشکه در روز در ژانویه به ۷۷۱ هزار بشکه در روز در فوریه افزایش یافته است.

رویترز اشاره می‌کند که اختلاف میان داده‌های دو شرکت ناشی از روش‌های متفاوت آن‌ها در رصد و رهگیری نفتکش‌هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارخانه:

دفتر مرکزی:

دفتر تهران: