مشخصات مقاله

تاریخ
21 اردیبهشت 1404
دسته
نویسنده

آخرین مقالات

صادرات نفت
امضای تفاهمنامه همکاری بین پژو...
oil_10
بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی...
oil
هدایت هدفمند سرمایه‌گذاری‌ها د...
-1x-1
توقف مذاکرات انرژی میان هند و ...
International-Oil-Gas-Refining-and-Petrochemical-Exhibition (1)
رونمایی نفت سپاهان از سامانه ف...
worker-inspects-blue-oil-drums-shutterstock (1)
دستور ویژه رئیس‌جمهور برای برر...

راه های ارتباطی

جهت برقراری ارتباط کلید کنید

بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی و توسعه بازارهای صادراتی

حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در نشست خبری بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اعلام کرد که ظرفیت کنونی صنعت پتروشیمی ایران به ۹۷ میلیون تن رسیده است. وی افزود: سال گذشته حدود ۴۲ میلیون تن محصول نهایی به ارزش ۲۴ میلیارد دلار تولید شد که از این مقدار، ۲۹ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد دلار صادر و ۱۳ میلیون تن به ارزش ۱۱ میلیارد دلار در بازار داخلی عرضه شد.

عباس‌زاده با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای تا سال ۱۴۰۴، اعلام کرد: امسال ۱۵ طرح پتروشیمی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری خواهد رسید که ۸ میلیون تن به ظرفیت تولید این صنعت اضافه می‌کند. از این طرح‌ها، تنها یک مورد خوراک گازی دارد و سه محصول جدید برای نخستین بار به سبد محصولات پتروشیمی ایران افزوده می‌شود. این توسعه ظرفیت، میزان کل تولید پتروشیمی کشور را تا پایان سال به ۱۰۶ میلیون تن خواهد رساند و تولید واقعی حدود ۸۳ میلیون تن برآورد شده است.

وی همچنین از تکمیل طرح “ان‌جی‌ال ۳۱۰۰” به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های تأمین خوراک خبر داد که تا شهریور به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین طرح به‌سوزی گازهای مشعل توسط پتروشیمی مارون نیز از دیگر برنامه‌های در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری در چهار طرح تأمین خوراک، بیان کرد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، روزانه ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز از جمع‌آوری مشعل‌ها و ۸۵۰ بشکه میعانات گازی از طرح “ان‌جی‌ال ۳۱۰۰” به صنعت پتروشیمی بازمی‌گردد.

توسعه بازارهای صادراتی و تقویت حضور در کشورهای همسایه

عباس‌زاده با تأکید بر توسعه بازارهای صادراتی، از برنامه‌ریزی برای رونمایی از سه تجهیز جدید در اجرای طرح‌های پتروشیمی خبر داد و افزود: استفاده حداکثری از توان سازندگان داخلی در دستور کار قرار گرفته است. وی همچنین به برنامه‌های گسترده برای توسعه بازارهای صادراتی اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهوری در بازدید از غرفه‌های پتروشیمی بر لزوم تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی فراتر از مقاصد فعلی تأکید داشتند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: مطالعات مدون بازارهای هدف در کشورهای مختلف در حال انجام است و پس از تکمیل، برای هر کشور سند اختصاصی صادرات محصولات پتروشیمی تدوین خواهد شد تا به‌طور دقیق مشخص شود چه محصولاتی با ظرفیت صادرات به این مناطق وجود دارد.

وی همچنین از تأکید رئیس‌جمهوری بر گسترش صادرات به کشورهای همسایه نظیر عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه خبر داد و افزود: این کشورها در اولویت برنامه‌های بازاریابی قرار گرفته‌اند و اسناد مربوط به این مناطق در حال آماده‌سازی است تا در سفرهای خارجی، اعضای دولت از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارخانه:

دفتر مرکزی:

دفتر تهران: