مشخصات مقاله

تاریخ
20 آذر 1403
دسته
نویسنده

آخرین مقالات

افزایش چشمگیر ۳۷ هزار بشکه‌ای ...
اوپک پلاس و تاثیر آن بر قیمت ن...
کاهش نفت؛ تقابل مازاد عرضه با ...
اوپک‌پلاس و تصمیم کاهش تولید، ...
هیدروکربن‌ها: کاربردها، فرآیند...
Artboard 1-min
جذب سرمایه گذاری خارجی در پترو...

راه های ارتباطی

جهت برقراری ارتباط کلید کنید

کاهش نفت؛ تقابل مازاد عرضه با امید به محرک‌های چین

نفت با کاهش جزئی مواجه شد، زیرا نگرانی‌های مداوم درباره مازاد عرضه احتمالی، چشم‌انداز اقدامات تحریک اقتصادی قوی‌تر چین در سال آینده (2025)را تحت‌الشعاع قرار داد.

با این حال، بازار نفت به سوی مازاد تولید قابل توجهی در سال آینده پیش می‌رود که باعث شده اوپک‌پلاس بازگشت تولیدات غیرفعال را به تعویق بیاندازد. قراردادهای آتی نفت از اواسط اکتبر در یک محدوده باریک باقی مانده‌اند و تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل منفی و مثبت از جمله تنش‌های خاورمیانه قرار گرفته‌اند.

سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، خلأ قدرتی ایجاد کرده است که می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر منجر شود، چرا که گروه‌های مختلف برای کنترل قدرت می‌جنگند. بازار در حال نظارت بر هرگونه تبعاتی است که ممکن است در سراسر خاورمیانه گسترش یابد.

پرینکا سچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در بروکری فیلیپ نووا در سنگاپور گفت: «با وجود نگرانی‌های مستمر در خاورمیانه، به نظر می‌رسد بازار نفت برای نیمه اول ۲۰۲۵ که دچار مازاد عرضه خواهد شد، آماده می‌شود.»

سرمایه‌گذاران منتظر دریافت جزئیات بیشتر سیاست‌های اقتصادی چین از کنفرانس سالانه کار اقتصادی مرکزی هستند که از چهارشنبه آغاز می‌شود. همچنین در این هفته، داده‌ها و گزارش‌های مختلفی از جمله گزارش‌هایی از اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی در مورد بازار نفت منتشر خواهد شد.

افت قیمت نفت تحت تأثیر ناامیدی از بسته اقتصادی چین و نگرانی از مازاد عرضه

قیمت نفت روز سه‌شنبه کاهش یافت، زیرا سرمایه‌گذاران نسبت به تأثیرگذاری بسته محرک اقتصادی جدید چین ناامید شده و نگرانی‌ها از مازاد عرضه و تقویت دلار آمریکا فشار بیشتری بر بازار وارد کرد.

نفت خام برنت با کاهش ۱۷ سنتی (۰.۲ درصد) به ۷۱.۶۶ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افت ۲۰ سنتی (۰.۳ درصد) به ۶۷.۸۴ دلار در هر بشکه معامله شد. هر دو شاخص طی دو روز گذشته بیش از ۵ درصد کاهش یافته بودند.

چین اخیراً بسته بدهی ۱۰ تریلیون یوانی (۱.۴ تریلیون دلاری) را برای کاهش فشار مالی دولت‌های محلی معرفی کرد. اما این اقدام در شرایطی انجام شد که واردکننده بزرگ نفت جهان با چالش‌های اقتصادی جدید و تأثیرات احتمالی سیاسی ناشی از انتخابات آمریکا روبرو است.

تحلیلگران ANZ Research با اشاره به داده‌های ضعیف تورم مصرف‌کننده و کاهش قیمت‌های تولیدکننده در ماه اکتبر، هشدار دادند که این آمار می‌تواند سیگنال‌های ناامیدکننده‌ای برای بازار جهانی نفت ارسال کند.

انتظار برای گزارش‌های اوپک و IEA
بازار اکنون منتظر گزارش‌های ماهانه از سوی اوپک، آژانس بین‌المللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی است. تحلیلگران بر این باورند که هرگونه کاهش در پیش‌بینی تقاضا می‌تواند فشار بیشتری بر قیمت‌ها وارد کند.

ویوک دار، تحلیلگر بانک Commonwealth استرالیا، اظهار داشت:
“ما احتمال می‌دهیم اوپک پلاس تصمیم برای لغو کاهش تولید داوطلبانه را به تعویق بیندازد. هرگونه اقدام برای افزایش تولید می‌تواند خطر مازاد عرضه را تشدید کند.”

دلار قوی‌تر و اثر آن بر قیمت نفت
تقویت دلار آمریکا که در بالاترین سطح چهارماهه خود قرار دارد، فشار بیشتری بر بازار نفت وارد کرده است. افزایش ارزش دلار، کالاهایی مانند نفت را برای خریداران خارجی گران‌تر کرده و تقاضا را کاهش می‌دهد.

با این حال، توجه بازار به نشست‌ها و گزارش‌های آتی معطوف است که می‌تواند مسیر آینده قیمت نفت را مشخص کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارخانه:

دفتر مرکزی:

دفتر تهران: